Bunatate, moralitate, modernitate.

Bunatatea este una dintre virtutiile fundamentale care defineste un adevarat francmason. In societatea actuala, bunatatea este o trasatura care trebuie cultivata si redescoperita, cand rautatea si viclenia sunt dominante pretutindeni.

Moralitatea este o alta virtute ce il caracterizeaza pe un bun francmason. Aceasta reprezinta puterea de a distinge binele de rau si de a alege calea corecta spre atingerea unui scop sau rezolvarea unei situatii.

Pentru o tanara francmason, precum ma pot identifica si eu, modernitatea intervine in idealurile francmasonice si le impiedica dezvoltarea. Importanta apartenentei la Francmasonerie pentru un tanar sau o tanara este aceea de a forma un grup de elita care din punct de vedere emotional, spiritual si cultural formeaza un exemplu pentru societate.

Este de adaugat faptul ca fiecare simbol si fiecare ritual al Francmasoneriei ofera ghidare si sprijin pentru a atinge o treapta a bunatatii sufletului ce se poate realiza doar cu ajutorul Marelui Arhitect al Universului impreuna cu Marele Maestru al Lojii, dar si prin indrumarea fratilor si surorilor cu grade superioare.

Orice tanar care are principii legate de imbunatatirea si evolutia poporului si al tarii sale, unde s-a nascut, se poate considera un tanar cu principii masonice, dar mai presus de orice, familia este cea mai de pret bijuterie si comoara pe care o persoana o poate detine. Familia este fundatia oricarei persoane, este ceea ce fiecare tanar pretuieste si respecta.

Masoneria este modul prin care un tanar sau o tanara cu virtutiile si valorile mentionate mai sus se poate ilumina si le poate cultiva si inradacina alaturi de Suveranul Mare Comandor Mare Maestru al Lojii, dar si alaturi de fratii si surorile sale.

Am zis!
Anna de’ Medici

Comentarii